Supi võib serveerida kaussi köögis, otse supipotist kuid palju ilusam on
kasutada laual tirinat, et vajadusel samas juurde tõsta.
Tirinas on kuum
supp ja seega ka tirin on soe ning see on hea asetada alusele või taldrikule. Kulp
võib olla supi sees või ootamas eelnevalt laual. Tavaliselt perenaine/võõrustaja on see, kes suppi serveerib. Selleks võtab ta tirinalt kaane ja asetab sellele mõeldud
taldrikule. Seejärel palub ulatada külalistel taldriku, asetab selle tirina
juurde ning võtab ühte kätte kulbi, teise leivataldriku. Kulbiga võtab tirinast
suppi, kui see on tirina kohal, siis teises käes oleva leivataldriku paneb
kulbi alla, sinna tilguvad supi tilgad. Nüüd liigutatakse neid koos taldriku poole
ja taldriku kohal võtad leivataldriku kulbi alt ära ning valad supi
taldrikusse. Ja igaks juhuks, et lina ei määriks, viiakse kulp samamoodi tagasi.
Tundub keeruline? Kuid tegelikult on see ohutum ja
puhtam kui otse tirinast taldrikule inimese ees.
Vastused puuduvad